De Nationale Werkbezoekdag biedt een unieke gelegenheid voor werkgevers en werkzoekenden om elkaar te ontmoeten buiten de gebruikelijke sollicitatiegesprekken om. “Deze dag draait om verbinding en inzicht”, zegt Imre Meier, communicatiespecialist bij JobOn. “Het biedt een kans om vooroordelen te doorbreken en echt te begrijpen wat er speelt in verschillende sectoren.” Voor CAOP, een organisatie gespecialiseerd in arbeidsmarktvraagstukken, was deze dag een mooie kans om hun naam onder de aandacht te brengen en hun relaties te stimuleren hun netwerk uit te breiden.

CAOP’s rol en ervaring: een blik van binnenuit

Kim Davelaar, projectleider bij CAOP, deelt haar ervaringen: “Voor ons was de Werkbezoekdag een kans om het gesprek aan te gaan over wat wij doen en om potentiële nieuwe collega’s te ontmoeten. We deden met 7 collega’s mee aan de Werkbezoekdag. In totaal hebben we ruim 30 geïnteresseerden gesproken, fysiek en online. De interactie met JobOn speelde een cruciale rol in het succes van het evenement. De samenwerking was zeer vruchtbaar”, voegt Davelaar toe. “Het was een kans om van gedachten te wisselen en nieuwe ideeën op te doen.”

De uitdagingen van de arbeidsmarkt

In een tijd waarin de arbeidsmarkt snel verandert, staan werkgevers voor diverse uitdagingen, zoals het vinden van gekwalificeerd personeel en het aanpassen aan nieuwe werkmodellen. Meier van JobOn benadrukt: “De Werkbezoekdag helpt om de kloof tussen werkgevers en werkzoekenden te overbruggen.” Dergelijke initiatieven bieden niet alleen inzicht in de dynamiek van verschillende sectoren, maar dragen ook bij aan het oplossen van bredere arbeidsmarktvraagstukken.

Carrièreontwikkeling

“We hebben uit deze en de vorige Werkbezoekdag maar liefst 3 nieuwe collega’s gevonden bij het CAOP en van 1 kandidaat weten we dat ze, dankzij tussenkomst van een collega van mij, weer in de zorg is gaan werken.” De impact van de Werkbezoekdag is volgens Davelaar ook voelbaar: “Alle collega’s die gesprekken hebben gevoerd waren zelf ook weer helemaal vol energie nadat alle gesprekken hadden plaatsgevonden.”

Reflectie en toekomstvisie

Terugkijkend op de Werkbezoekdag, reflecteert Davelaar: “Het is een investering in tijd en energie die loont.” De toekomst van dergelijke evenementen lijkt veelbelovend. Meier concludeert: “We willen blijven groeien en innoveren, zodat de Werkbezoekdag een nog grotere impact kan hebben op de Nederlandse arbeidsmarkt.” Voor CAOP en vele andere organisaties is de Werkbezoekdag meer dan een dag; het is een katalysator voor groei en verbinding.

Save-the-date 20 november 2024

Met 1000+ netwerkgesprekken op één dag was de Nationale Werkbezoekdag 2023 een groot succes. Honderden werkgevers hebben de deuren geopend om nieuwsgierige werkzoekenden een kijkje in de keuken te geven. Noteer de Nationale Werkbezoekdag op 20 november 2024 nu alvast in je agenda!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This