DE BROEKRIEM is aanjager van de

Nationale Werkbezoekdag

Over

Wij geloven in de kracht van netwerken!

DeBroekriem is in 2013 opgericht door drie twintigers die samen gingen solliciteren en activiteiten organiseerden om collega-werkzoekenden te inspireren, hun netwerk te vergroten en elkaar te versterken. In rap tempo is de stichting inmiddels uitgegroeid tot een landelijk opererende vrijwilligersorganisatie met een fulltime kernteam, bestuur en raad van advies.

DeBroekriem organiseert maandelijks tientallen netwerkbijeenkomsten en sollicitatietrainingen voor en door werkzoekenden (de Event Managers). We werken daarbij samen met tientallen gemeenten en andere organisaties. Daarbij geloven we in de kracht van een positieve mindset en de meerwaarde van actief netwerken.

Oprichter van DeBroekriem -Pieter Vermeer-

“We geloven in de kracht van netwerken. We zien ook dagelijks dat het resulteert in nieuwe kansen. Juist als je even geen baan hebt, is het belangrijk om je horizon te verbreden en actief te netwerken. De Nationale Werkbezoekdag sluit hier perfect op aan”.

De Werkbezoekdag is in 2013 bedacht door Prof. dr. Ton Wilthagen als lokale initiatief. DeBroekriem heeft zijn concept opgepakt en is sinds 2017 de landelijke aanjager van de Nationale Werkbezoekdag.

 

Netwerken is al 6 jaar ons vak

6

Hoi! Wie zijn wij?

Pieter Vermeer

Pieter Vermeer

Oprichter DeBroekriem

Eind 2012 kwam ik, samen met Pieter Tiller en Judith van der Mark, bij elkaar, omdat we alledrie noodgedwongen thuis kwamen te zitten. 

Terwijl  ik me oriënteerde op een nieuwe baan en talloze gesprekken voerde, organiseerden we samen meetings om ervaringen te delen. Deze meetings werden steeds groter en vrij snel ontstond er een club van mede-werkzoekenenden. Binnen enkele maanden werden er meetings in verschillende steden georganiseerd. Zo ontstond stichting DeBroekriem.

In 2013 betaalde ik zelf uitschrijfgeld aangezien ik niet langer werkzoekend was, inmiddels ben ik fulltime werkzaam bij stichting DeBroekriem.

Ik geniet van het aanwezige talent onder de deelnemers en van het enthousiasme en de betrokkenheid van alle vrijwilligers, het is geweldig om te zien dat er maandelijks tientallen events worden georganiseerd waarbij werkzoekenden elkaar vinden en geïnspireerd raken!

Vera Sleutels

Vera Sleutels

Projectleider NWBD 2019

Ergens in 2013 of 2014 kwam ik voor het eerst in contact met DeBroekriem en dus met Pieter! Ik werkte toen als Business Development Manager bij de vacaturesite monsterboard.nl.

Ik was meteen enthousiast over hun aanpak en ik bleef de jaren daarna DeBroekriem volgen. In die jaren heb ik een aantal keren samen gewerkt met Pieter en DeBroekriem in gezamenlijke projecten, waaronder een workshop voor hun eventmanagers over de ins en outs van recruitment software.

Nu, vijf jaar later, ben ik gestart als interim projectleider voor de Nationale Werkbezoekdag 2019. DeBroekriem coördineert deze dag voor het derde jaar op rij en ik mag al mijn kennis, ervaring en netwerk inzetten om deze dag tot een groot succes te maken voor werkgevend en werkzoekend Nederland!

DeBroekriem is op zoek naar Event managers!

Vacature

Pin It on Pinterest