Loopbaancoaching is een dynamische en inspirerende praktijk, en geen enkel evenement benadrukt dit beter dan de Nationale Werkbezoekdag van JobOn. Dit jaarlijkse evenement biedt werkzoekenden, maar ook loopbaancoaches, unieke mogelijkheden om te netwerken, te leren en te groeien.

Loopbaancoach Anita Koekkoek – van Bommel, oprichter van Bommeltjes Coaching, noemt haar deelname aan de Werkbezoekdag een “supermooie” ervaring die haar praktijk verrijkt heeft. Ze deelt het verhaal van een coachee die, na deelname aan de Werkbezoekdag, nu succesvol is als zelfstandig ondernemer.

Fotocredits: Bouwina Kant Fotografie.

Maximaliseer jouw potentieel als loopbaancoach

De Werkbezoekdag biedt een schat aan mogelijkheden, niet alleen voor coachees, maar ook voor loopbaancoaches zelf. Door je coachees te attenderen op dit evenement, geef je hen de kans om geïnspireerd te raken en in gesprek te gaan met de deelnemende werkgevers. Maar loopbaancoaches kunnen zelf ook profiteren. Door in te schrijven voor netwerkgesprekken met interessante werkgevers kunnen coaches hun professionele netwerk uitbreiden. En door zelf netwerkgesprekken aan te bieden, kunnen coaches hun vakgebied delen met werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in loopbaanbegeleiding.

Online of Offline: Jij kiest

Wat de Werkbezoekdag uniek maakt, is de flexibiliteit. De netwerkgesprekken kunnen plaatsvinden op locatie of online. “Het online karakter van de Werkbezoekdag stimuleert interactie tussen deelnemers en maakt het plannen gemakkelijker,” zegt Anita. Maar ze merkt ook op dat een ontmoeting in real life even waardevol kan zijn.

Voor loopbaancoaches opent de Werkbezoekdag deuren naar nieuwe netwerken en professionele relaties. Het biedt coaches en coachees de kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij bedrijven, inspirerende gesprekken te voeren met professionals en om verfrissende inzichten te krijgen over de arbeidsmarkt.

Bouw samen aan een betere toekomst

Anita adviseert andere loopbaancoaches die overwegen hun coachees naar de Werkbezoekdag te sturen: “Gewoon doen!” Ze ziet de Werkbezoekdag als een waardevol instrument om deelnemers kennis te laten maken met de arbeidsmarkt, en onderstreept de rol van de Werkbezoekdag binnen de bredere context van loopbaanbegeleiding en arbeidsmarktmobiliteit. Ook dit jaar doet Anita mee!

Attendeer je coachees en netwerk op dit evenement via persoonlijke e-mails, berichten en sociale media. Deel de link www.werkbezoekdag.nl en zorg ervoor dat je netwerk de kans niet mist om deze transformerende ervaring te beleven.

Werkgeluk

Pieter Vermeer, de organisator van de Nationale Werkbezoekdag, zegt: “Werkgeluk is belangrijk, en de huidige arbeidsmarkt biedt perfecte kansen om in gesprek te gaan met professionals uit een branche waar je nieuwsgierig naar bent.”

Of je coachees nu het pad van de zelfstandige ondernemer willen bewandelen of een carrière in het bedrijfsleven nastreven, de Werkbezoekdag biedt ze de kans om te netwerken, te leren en geïnspireerd te raken. Maar vergeet ook jezelf niet: als loopbaancoach biedt de Werkbezoekdag ook jou waardevolle kansen om te groeien. Laten we samen hun – en onze – toekomst vormgeven!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This