Waarom

Tijdens de Nationale Werkbezoek Dag kunnen werkzoekenden een ‘kijkje in de keuken’ krijgen bij verschillende organisaties in heel het land. Want ondanks dat de economie groeit en de werkloosheid daalt, zijn er toch nog steeds grote groepen mensen die moeilijk aan de slag komen of die even in-between-jobs zijn en willen ontdekken welke branche of sector passend is.

Door een Nationale Werkbezoekdag te organiseren kunnen werkzoekenden op een positieve manier contacten leggen met professionals die werkzaam zijn in een branche waar ze interesse hebben. Dankzij een werkbezoek of netwerkgesprek krijgen zij inzicht in wat er bij de desbetreffende organisatie of publieke instelling gebeurd. Organisaties kunnen zich op haar beurt presenteren aan de buitenwereld en kunnen geïnteresseerden enthousiast maken voor hun vak. DeBroekriem is initiator van de Werkbezoekdag. DeBroekriem is een netwerkorganisatie voor werkzoekenden en we zien dagelijks dat netwerken ook echt werkt. Juist als werkzoekenden in gesprek komen met professionals uit het bedrijfsleven, ontstaan er vaak onverwachte relevante ontmoetingen.

Vragen over de Nationale Werkbezoekdag? Neem CONTACT op met Stichting DeBroekriem.

Hoe

De Nationale Werkbezoek Dag staat in het teken van zelf initiatief nemen en participeren. Dit alles door gebruik te maken van de kracht van sociale netwerken. Geen banenmarkt, geen verplichtingen, maar het organiseren van ontmoetingen op kleine schaal, maar met grote slagkracht. Deelname aan de Nationale Werkbezoek Dag helpt de werkzoekende na te gaan waar hij staat. Daarnaast verneemt hij tegelijkertijd waar het bedrijf staat en wat de ontwikkelingen zijn. Mochten er vacatures zijn, dan kan daar ook over worden gesproken. Grijp deze dag aan om in contact te komen met werkgevers bij jou in de buurt of andersom: gebruik deze dag om werkzoekenden een kijkje in de keuken te bieden bij de organisatie waar jij als professional werkt!