Het is moeilijker geworden om jong talent aan het werk te helpen, zo blijkt uit een rondgang van BNR langs verschillende recruitment-bureaus. Er staan dit jaar minder vacatures open voor starters en er melden zich meer kandidaten aan dan vorig jaar.

NBBU, de branche-organisatie voor dienstverleners in de flexbranche, ziet ook een gebrek aan motivatie bij jongeren en starters zelf. Recruitmentbureau Young Capital zag het aantal vacatures de afgelopen maanden meer dan halveren ten opzichte van vorig jaar, zegt directeur Karin van der Gragt. ‘Vorig jaar stonden er nog 5.101 vacatures open in de maanden juli en augustus, dit jaar waren dat er slechts 2.331. Dat is een daling van 54 procent.’

Door de hoge werkloosheid kunnen werkgevers nu ook kritischer zijn wie ze op sollicitatiegesprek laten komen en aannemen, zegt Van der Gragt. ‘Hierdoor zien we dat organisaties in het algemeen eerder op zoek zijn naar medewerkers met al meer werkervaring. Jongeren zonder ervaring staan zo tijdens het sollicitatieproces helaas al 1-0 achter. Je merkt ook bij ons dat ze nu meer aandacht op hun studie richten. Ze willen wel, maar het landschap is wat gecompliceerder geworden.”

bron: BNR Nieuwsradio

Pin It on Pinterest

Shares
Share This