Hans Ott uit Nuenen is 61 jaar. Ott was werkzaam in de high-tech industrie en reisde voor zijn werk zo’n beetje de hele wereld over, maar op een bepaald moment was het genoeg en nam hij ontslag. Ott: “Ik ben me hierna gaan oriënteren op wat ik nu echt wilde. Mede door JobOn – en mijn rol als eventmanager voor JobOn in Eindhoven – weet ik intussen wie ik ben en wat ik wil.” Bij de Werkbezoekdag gaat Hans ook zeker een netwerkgesprek inplannen bij een werkgever, juist bij zo’n netwerkdag speelt leeftijd geen rol

“Na het volgen van een aantal trainingen ben ik tot de conclusie gekomen dat de energie en de lol die je uit je werk haalt, belangrijker is dan wat dan ook. Leuk verdienen en een mooie carrière is prima, maar wat als je er niet meer van geniet? Teveel mensen krijgen een burn-out en daar wilde ik voor waken. Een belangrijke les voor mij is dan ook mijn gevoel te blijven volgen”, aldus Ott.

Persoonlijke drijfveer
Daarom heeft Ott besloten dat een nieuwe baan voor 100% bij hem moet passen. Ott: “Mijn persoonlijke drijfveer is om industriële bedrijven te laten bloeien. Ik combineer mijn kennis en ervaring op het gebied van management, verkoop, marketing, productbeheer en internationaal business om een bedrijf te creëren dat echt waarde toevoegt aan de behoeften van zijn klanten. De mens staat hierin bij mij centraal. Ik zoek dan ook een technisch commerciële baan waar ik energie van krijg, met mensen kan werken en kan verbinden.”

Corona en leeftijd versus solliciteren
Intussen is Ott druk aan het solliciteren. “Ondanks dat ik via LinkedIn mijn contacten warm houd en benader, merk ik toch dat het lastig is. Ik heb niet bijgehouden hoeveel sollicitaties ik heb verstuurd en hoeveel afwijzingen ik heb. Dit demotiveert enorm en je kan er toch niet veel aan veranderen. Daarnaast maakt de hele corona-crisis het zeker niet makkelijker en heb ik misschien mijn leeftijd niet mee. Soms heb ik wel eens het idee dat veel HR managers geen idee hebben wat ze laten schieten. Pensioen is ook maar een streep die iemand ooit getrokken heeft en zolang je bij kan dragen, energie uit je werk haalt en je nog steeds wilt leren, kun je lekker je ding blijven doen.”, aldus Ott.

Veel geleerd via JobOn
Ott houdt van uitdagingen, is een doorzetter en ervan overtuigd dat hij binnenkort een mooie baan vindt. Om in de tussentijd zijn netwerk te verbreden, nieuwe skills te leren en ‘zinvol’ bezig te zijn is Ott eventmanager bij JobOn in Eindhoven. Ott: “Zeker nu de invloed van online een vlucht heeft genomen vanwege corona, heb ik zo de mogelijkheid gehad Zoom en andere programma’s te leren kennen. Het is ook fijn dat je veel in contact bent met andere eventmanagers, coaches en deelnemers. Dit is ontzettend leuk en je hebt al snel in de gaten dat je niet alleen staat in de wereld van werkzoekenden. Geen verkeerde keuze dus. Ik kan deze rol daarom ook iedereen aanraden”.

JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar. De ervaring leert dat de eventmanagers – vrijwilligers die events organiseren – vaak snel een baan vinden en uitstromen. Daarom is versterking van nieuwe vrijwilligers in Eindhoven van harte welkom.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This